torsdag 10. mars 2011

Opplegg med overlock

God kveld! :)
Jeg fikk med en pakke med ekstra føtter da jeg kjøpte min overlock for snart to år siden. JEg har prøvd to av disse føttene... men i kveld har jeg prøvd en tredje! Nemlig blindstingsfoten!

Det går nemlig an å legge opp med overlock! På bilde serien som følger syr jeg på en prøvelapp med kontrast farge for at dere skal se tydelig. Sømmen kan bli enda kulere med kraftig tråd for en mer markert søm, eller bare i kontrastfarge. Opplegg med overlock kan gi et skikkelig kult preg på et plagg!

1.
HEr er blindstings foten. Jeg har brettet stoffet som en S. stoff til høyre i maskina blir kuttet bort, så vær sikker på at du har brettet rett før du syr. Maskina er stilt inn på flatlock denne gang, siden jeg skal teste blindstingsfoten. Ved bruk av vanlig fot kan man med fordel sy med tre eller fire tråds vanlig overlock søm.
2.
Jeg lar bretten på stoffet følge blindstingsfotens marg. Kniven kutter det som er uten for.

3.
Her er sømmen ferdig. Jeg er ute etter en dekoroppleggssøm, og håper derfor på "staver" på den andre siden. Dra ut sømmen,,,

4.
Og vips!
Øverst ser du sømmen fra retten, og nederst sømmen fra vrangen. eller, det kommer jo an på hvilken søm du vil at skal synes:)


5.
Om jeg hadde valgt å stille på guiden på blindstingsfoten kunne jeg fått disse stingene mye kortere, og dermed ganske usynlige ved å bruke lik tråd som støffet. Det skal jeg prøve senere:) Nå er det NATTA! :)

1 kommentar:

Maichen sa...

Den som hadde hatt det utstyret du ha altså!!! Du lager utrolig flotte ting, babyteppet over her var jo bare fab!!!

Takk for titten :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...